Je bevindt je in de omgeving voor leerkrachten.

Handleiding

 

De module "Vooral volkoren" gaat in op de producten die behoren binnen het oranje vak van de Schijf van Vijf en bij het ontbijt passen: Brood en graanproducten. Na de les zijn de leerlingen o.a. bekend met: 

  • De plek van brood en graanproducten in de Schijf van Vijf;  
  • Welke voedingsstoffen in granen zitten;
  • De richtlijn voor broodconsumptie;
  • Hoe brood wordt gemaakt; 
  • En wat de milieu-impact van brood is. 

De module "Vooral volkoren" sluit aan bij het Leerplankader (thema Voeding) van Stichting Leerplanontwikkeling (SLO).  

- Kerntaak voeding & gezondheid 
- Kerntaak voedselkwaliteit

 

Leren én ervaren, dat kan met het Nationaal Schoolontbijt. Het lespakket Ontbijt biedt online modules over ontbijten volgens de Schijf van Vijf. Een gezond ontbijt ervaren kan tijdens de ontbijtweek van 11 t/m 15 november. Aanmelden kan via www.schoolontbijt.nl

 

floating-image